Testben lÉlek

Ép testben ép lélek? Mi jut eszükbe Juvenal római költő verssoráról?

Milyen megdöbbentő - vagy sem? - de már az első században is foglalkoztatta az embert, hogy mit remélhet az élettől. A testi-lelki egészségüket szem előtt tartók gyakran idézik e mondatot, hangsúlyozva, hogy az egyik nem létezik a másik nélkül - igaz, Juvenal még nem feltétlen erre célzott.

Egy szeszélyes vasárnap találkozott két lelkes ember - Lelkes Judit gyógytornász és Kisnémet Mónika kineziológus… -, amikor is a szavakkal való játszadozás közben érezték, hogy valami új (de mégis régi) kezd megszületni. A gondolat továbbszövögetésének mámorában mindketten bringára pattantak, hogy a Kopaszi gát egyik hangulatos, napsütötte kávézójában életet adjanak a Testben lÉlek Programnak. Majd szép lassan összeállt a csapat, hogy az ötletből valóság és TeTT legyen…
De kik is vagyunk és miről is szól a Program? Kezdjük a második kérdés megválaszolásával…

Sanitas… - latinul a lélek és a test egészsége - a kineziológia alaptézise, hogy csak szféráink (gondolati, érzelmi, testi, energetikai és eszenciális lényünk) harmóniája adja meg azt a létállapotot, amelyben ki tudunk teljesedni, valamint kiegyensúlyozott, egészséges és boldog életet tudunk élni. Ugyan sokan hirdetik az igét, miszerint a testi és lelki tényezők együttes harmóniája jelenti az egészséget, de mégis kevesen vannak - leszámítva egy-egy tábort, wellness egységet -, akik segítségnyújtásuk során mindkettővel foglalkoznak. Persze érthető, hiszen nem érthetünk mindenhez... Nálunk Judit - Lelkes Tornastúdió - felel a test, míg Mona - Lehetőségek Háza - a lélek egészségért, és ketten együtt ezek összehangolásáért!

A kezdeményezés lényege, hogy a Testben lÉlek Program során számos olyan közös eseményünk, programunk lesz, ahol az öt szféra együttes megmozgatásával igyekszünk a Programban résztvevőknek harmóniájuk, egészségük megőrzésében, illetve visszaszerzésében, továbbá az örömökkel teli, izgalmas és tartalmas élet megteremtésében és megélésében.

Testben lÉlek Program keretein belül kulturális-, sportesemények - pályázatok, kiállítások, kirándulások, edzések -, képzések - szemináriumok, tréningek - és készség, képességfejlesztő csoportok - szomatopszicho drámajátékok, önismereti csoportok - indulnak. Ahogy a közhely is mondja „mindenki másképp csinálja”, nos, a mi másságunk abban áll, hogy minden rendezvényen foglalkozunk a testtel és lélekkel (és a többi szféránkkal) is olyan Juditos-Monás formában. Igaz, ez a Juditos-Monás forma egy olyan összetevő, amit ki kell ahhoz próbálni, hogy fogalma legyen az embernek róla!

A Testben lÉlek Program beharangozó eseménye egy kiállítással egybekötött fotópályázat, amelyhez meghirdetjük Ép Testben Ép Lélek, Ép Lélekkel Ép test! fotópályázatunkat. A pályázók olyan saját készítésű képekkel indulhatnak, amelyek hangulata kifejezi az egészséges embert, annak mind testi, mind lelki épségét, harmóniáját. A zsűri és a közönség kiválasztottjai díjakkal és a kiállítással, a szavazók nyereményekkel, míg minden résztvevő az alkotás élményével lesz gazdagabb!

A Testben lÉlek Program célja, hogy a holisztikusságra helyezi a hangsúlyt minden egyes programján, rendezvényén, terápiáján. A szinergia azonban pont olyan, mint a Juditos-Monás másság, azaz csak akkor lehet fogalmunk róla, ha kipróbáljuk!

Kik vagyunk? Átlagemberek, akik mertek változtatni és nagyot álmodni! Álmodni arról, hogy lesznek olyanok, akik szívesen kipróbálnák ezt az életszemléletet és megosztanák velünk az ezen az úton való közös haladás élményét és örömét! Csapatunk tagja Belényesi Tímea, aki kreativitásával, az MMM Magazin, amely médiatámogatásával - a Testben lÉlek rovatunknak ad otthont - és a Pixelhuszár, amely online részünk létével járul hozzá a Program megszületéséhez és létezéséhez.

Kedves Olvasó!

Reméljük kedve támadt egy edzésre, szemináriumra, tréningre velünk…!

Mi mindenképpen barátsággal várjuk a Testben lÉlek Program eseményein!


Üdvözlettel

Kisnémet Mónika és Lelkes Judit