Schrott terápia

Ez az egyik legspeciálisabb kezelési lehetőség a különböző tartási rendellenességek, vagy a gerincferdülés számos formájának gyógyítására.

Megalkotója Katharina Schroth, akit saját panasza inspirálta arra, hogy javítsa gerince állapotát, így saját gerincén kísérletezte ki a módszer alapjait az 1900-as évek elején.

A Schroth módszer három dimenzióban korrigálja a gerinc deformitásokat, speciális légzés technikával összekötve. Az izomműködés és a légzés összekapcsolásával a gerinc kiegyenesítésére törekszik.

A terápia lényege a gerinc maximális nyújtott állapotában egy ún. forgató légzés segítségével a gerinc korrigált állapotának elérése, és ebben a megtartott helyzetben végzet izomerősítés és nyújtás. A terápia során a páciens megtanulja a megfelelő technika és gyakorlat segítségével helyesen, korrigált helyzetben tartani a gerincét, így kialakul a "testtudata". Ezt beépíti mindennapi teendőibe, ezért a terápia 24 órás kezelést is jelenthet. A korrekcióval csökkenthető a scoliotikus ív mértéke, a bordapúp nagysága, növekszik a szív-és a tüdő kapacitása.

Amennyiben neked vagy ismerősödnek ilyen jellegű problémái vannak, forduljatok hozzám bizalommal!